Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της γέννησης του Ιησού Χριστού! Είναι η ξεχωριστή μέρα της χρονιάς, που κάνει όλους τους ανθρώπους να νιώθουν χαρούμενοι! Ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα η ευχή «Αγαπάτε αλλήλους»!
Ευχόμαστε, όλοι ενωμένοι να κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στον κόσμο: την ειρήνη! Επιθυμούμε όλα τα παιδιά στον κόσμο να έχουν τα απαραίτητα: νερό, φαγητό, υγεία, φροντίδα, σχολείο, παιχνίδια, ευτυχία και να ζουν με αξιοπρέπεια!



Καλά Χριστούγεννα!


Χρόνια Πολλά!



Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για βιβλία!
(με κλικ στις εικόνες μεταφέρεστε αυτόματα στις αντίστοιχες ιστοσελίδες του site:
http://www.livanis.gr/ )
Ο Σαμ σκέφτηκε ότι κι ο Αϊ-Βασίλης αξίζει φέτος να πάρει ένα δώρο. Τι μπορεί όμως να θέλει για δώρο; Ένα ρούχο ή μια λιχουδιά; Ή μήπως καλύτερο από όλα θα ήταν να τον βοηθήσει κάποιος στο υπέροχο φανταστικό ταξίδι του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…
Μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη ιστορία με το μαγικό εργαστήρι να ξεπετάγεται από τις σελίδες του βιβλίου!




Ένας χιονάνθρωπος αλλιώτικος από τους άλλους.Ένας χιονάνθρωπος που ζητά ένα δώρο και ελπίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων.Θα του το δώσει ο Άγιος Βασίλης;Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Μικρό Άσπρο να θέλει να γνωρίσει το γύρισμα του χρόνου, το πέρασμα των εποχών, τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς;








Mια φορά κι έναν καιρό, εκεί ψηλά στον ουρανό, ζούσε ένα αστεράκι, η Aστερούλα, μαζί με τα χιλιάδες αδέρφια της. Kάθε βράδυ...











...Όλα τα παιδιά ξύπνησαν χαμογελαστά εκείνο το πρωινό. Ένα άπιαστο όνειρο είχε γίνει αλήθεια. Το κάθε μικρό χρυσό αστέρι που άφησαν οι νεράιδες στο πλάι τους ήταν ένα μήνυμα αγάπης και τα μικρά παιδιά έπρεπε να το φέρουν στους μεγάλους. Κάποια μέρα όλα αυτά τα παιδιά θα συναντηθούν, θα ενώσουν τα αστέρια τους για να φτιάξουν ένα μεγάλο αστέρι, το αστέρι της Αγάπης, που θα αγκαλιάσει τη Γη.






Την προτελευταία νύχτα του χρόνου ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά του πλανήτη με την τουρμπινομηχανή του, που είχε δύναμη δέκα ταράνδων. Η μηχανή όμως πέφτει στην καπνοδόχο του σπιτιού του μικρού Χρίστου και ο χοντρούλης άγιος βρίσκεται μέσα στο τζάκι τραυματισμένος σοβαρά. Τώρα, ποιος θα αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που περιμένουν; Και πού θα βρεθούν τόσα δώρα; Οι μεγάλες αποφάσεις θα παρθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκεί όπου δρα ο Κάλι Καλ, ο καλλιτέχνης καλικάντζαρος του Δωδεκαημέρου. Το αγγελάκι με το μαγικό του ραβδάκι θα δώσει εντολή στο ΚΟΥΜΕΛΟΣΟΚΟΛΑΤόχημα, και μια μεγάλη περιπέτεια θα αρχίσει παραμονές της Πρωτοχρονιάς με τον παράξενο γλυκό «ταχυδρόμο» του τραυματία άγιου. Ο Κάλι Καλ σάς προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του στις γωνιές του πλανήτη και όχι μόνο... Φορέστε το γιορτινό σας χαμόγελο και βουρ, απογειωθείτε μαζί του!



Μέσα από τη σκανταλιά και το όνειρο ξεπροβάλλει ένας άγνωστος κόσμος. Από τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι έβρισκαν τρόπους για να γιατρεύουν τους φόβους τους. Από την ανάγκη αυτή γεννήθηκαν πολλά έθιμα. Η Άννα όμως είναι σίγουρη ότι τα παράξενα πλάσματα που συνάντησε δεν είναι μασκαρεμένα παιδιά που μπαίνουν στα σπίτια των γειτόνων. Μέσα στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, γίνεται συνένοχη με τους παράξενους φίλους της Άγιας Νύχτας. Μαζί τους ανακαλύπτει έναν άλλο κόσμο, μαθαίνει μύθους και μυστικά, μυρίζει μυρωδιές, βλέπει χρώματα και ζει εικόνες που δεν τις βλέπει κάθε μέρα. Ακολουθήστε τους και δε θα χάσετε...



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.O Μαρουλάκης τα περιμένει ανυπόμονα, κάνοντας ένα σωρό ετοιμασίες για να τα υποδεχτεί, σε αυτό το υπέροχο βιβλίο της Έμα Τόμσον, της δημιουργού της Νεράιδας Ευτυχίας-Επιθυμίας.








Aπό το συγγραφέα του Kόσμου της Σοφίας παρουσιάζεται μια μαγική ιστορία.Tο Mυστήριο των Xριστουγέννων είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, διαμέσoυ των 2.000 χρόνων που πέρασαν από τη γέννηση του Iησού, με προορισμό τη Bηθλεέμ, για να βρεθούμε μπροστά στη φάτνη με τον Xριστό τη μέρα της γέννησής του





Το αγόρι μαζεύτηκε και κατέβασε το σκούφο του για να καλύψει τα αφτιά του, καθώς ο άνεμος λυσσομανούσε στη βουνοκορφή... 'Οταν ένα νεαρό αγόρι παγιδεύεται αβοήθητο σε μια ξαφνική χιονοθύελλα, βρίσκει καταφύγιο σ' ένα σπίτι, στο χτίσιμο του οποίου είχε βοηθήσει πολλά χρόνια νωρίτερα ο παππούς του. Η γυναίκα που ζει εκεί περιθάλπει το αγόρι και φροντίζει τον άσχημα πληγωμένο αστράγαλό του. 'Οσες ώρες είναι αποκλεισμένοι από τα χιόνια, του διηγείται την ιστορία των Χριστουγέννων - ξεκινώντας από τη Δημιουργία και καταλήγοντας στην Ανάσταση. Η Ρουθ Γκράχαμ δημιούργησε μια καταπληκτική και μοναδική παραλλαγή της ιστορίας των Χριστουγέννων, εντάσσοντας με τέχνη την ιστορία της σωτήριας αγάπης του Θεού σ' ένα σύγχρονο σκηνικό. Η πλούσια υφή της εικονογράφησης του Ρίτσαρντ Τζέσε Γουάτσον μετατρέπει την ανάγνωση του βιβλίου Μια Χειμωνιάτικη Νύχτα σε μια συναρπαστική εμπειρία αλλά και σ΄ έναν οικογενειακό θυσαυρό.Σύγχρονο αλλά και διαχρονικό βιβλίο, το Μια Χειμωνιάτικη Νύχτα θα συναρπάσει όσους έχουν ακούσει την ιστορία της Βίβλου πολλές φορές, αλλά και όσους γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα.



Η Ζωή και ο Ζαχαρίας έχουν μία κρυφή επιθυμία για τις γιορτές των Χριστουγέννων που έρχονται. Θα μπορέσει η οικογένεια των χιονάνθρωπων να πραγματοποιήσει την ευχή τους;











Αυτή η ιστορία είναι η διασκευή ενός από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια - η ιστορία της επίσκεψης του Αϊ-Βασίλη μια χιονισμένη νύχτα Παραμονής Χριστουγέννων. Το ποίημα αυτό γράφτηκε από τον Κλέμεντ Κλαρκ Μουρ για τα δικά του παιδιά το 1822. Από τότε διαβάζεται από αμέτρητους λάτρεις του Αϊ-Βασίλη. Αυτή η νέα έκδοση αναδεικνύει όλη τη μυστηριακή, γιορτινή ατμόσφαιρα και τον ενθουσιασμό της πολυπόθητης αυτής νύχτας. Η έξοχη εικονογράφηση με ολοζώντανα χρώματα από την καλλιτέχνιδα Ρουθ Σάντερσον κάνει το βιβλίο αυτό την τέλεια επιλογή για τις γιορτινές μέρες.



Βρες το σωστό κλειδί, άνοιξε το μαγικό βιβλίο στη Βιβλιοθήκη του Κόσμου και ταξίδεψε κι εσύ μαζί με τους ήρωες της ιστορίας στον πιο απίθανο και ονειρεμένο κόσμο: τον κόσμο των Χριστουγέννων! Θα ζήσεις από κοντά γιορτές και έθιμα,θα γνωρίσεις μύθους και ιστορίεςκαι θα «γευτείς» απίθανες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές απ' όλα τα μέρη της Ευρώπης. Όμως πρόσεξε! Το μαγικό αυτό ταξίδι κρύβει κινδύνους και περιπέτειες! Πονηροί καλικάντζαροι και απίθανα ξωτικά θα βάλουν εμπόδια στο δρόμο σου κι εσύ θα πρέπει να τα ξεπεράσεις, για να φτάσεις στο τέλος του ταξιδιού και λύνοντας το γρίφο, να ανακαλύψεις το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

Τα χεράκια του ήταν μουδιασμένα απ’ το κρύο. Ω! ένα μικρό σπίρτο θα του έκανε τόσο καλό. Αν μόνο τολμούσε να βγάλει ένα από το κουτί και να το ανάψει για να ζεστάνει τα δάχτυλά του. Έβγαλε ένα. Χρ- χράτς. Ω! τι φως έβγαζε, πως έλαμπε με μια καθαρή φλόγα, όπως ακριβώς ένα μικρό κεράκι έτσι όπως προστάτευε τη φλόγα του με το χέρι του.





Κάθε βράδυ δυο μυστηριώδεις επισκέπτες τρυπώνουν στο εργαστήρι του φτωχού παπουτσή, φτιάχνουν τα ωραιότερα παπούτσια που έχετε δει ποτέ σας και κάνουν ευτυχισμένους και πλούσιους τον παπουτσή και τη γυναίκα του. Αλλά όταν εκείνοι ανακαλύψουν ποιοι είναι οι επισκέπτες, βρίσκουν τον τρόπο να τους το ανταποδώσουν.







Ποιά ήταν η πρώτη εκείνη μαγική νύχτα που ο Άγιος Βασίλης άρχισε να μοιράζει δώρα και παιχνίδια στα παιδιά; Πώς ένας απλός καλοκάγαθος ξυλοκόπος μεταμορφώθηκε στον αγαπημένο άγιο των παιδιών; Αυτά και άλλα πολλά ακόμα θα μάθετε μέσα από αυτό το παραμύθι, μια τρυφερή ιστορία για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη παιχνίδια, ζωάκια του δάσους και ξωτικά αλλά πάνω από όλα τη μαγεία των Χριστουγέννων




Πριν από πολλά πολλά χρόνια, κάπου μακριά, ο Πατέρας Πάγος και η Μητέρα Άνοιξη απέκτησαν μια κορούλα. Τη φώναζαν Πριγκίπισσα του Χιονιού γιατί είχε τη δύναμη να καλεί όποτε ήθελε τις χιονονιφάδες για να δημιουργήσουν χιονοθύελλες.Όταν η Πριγκίπισσα του Χιονιού ξεκινάει το μεγάλο της ταξίδι για να γνωρίσει τον κόσμο, οι γονείς της της δίνουν μία και μοναδική συμβουλή: να μην αγαπήσει ποτέ. Η Πριγκίπισσα επισκέπτεται πολλούς τόπους και τελικά γοητεύεται από έναν νεαρό που φροντίζει τα πρόβατά του και παίζει φλάουτο. Ο Σεργκέι τη μαγεύει με τη μουσική, κι αρχίζει να αναπτύσσεται μια υπέροχη φιλία ανάμεσα στους δύο νέους. Τότε η Πριγκίπισσα του Χιονιού θα ονειρευτεί για μία ακόμα φορά τους γονείς της να της επαναλαμβάνουν τη συμβουλή τους. Μέσα στη δίνη μιας τρομερής χιονοθύελλας, η Πριγκίπισσα θα πρέπει να αποφασίσει για την τύχη της.Η Πριγκίπισσα του Χιονιού, μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα λαϊκό ρωσικό παραμύθι, καθώς ξεδιπλώνεται, ζεσταίνει τις καρδιές μας.